Vida Szilvi fotóblogja

Szívből. ♥ Igazán.

2018. nov 12.

Móni és Peti

írta: szilvida
Móni és Peti

2018. június 30.

Mikor az embernek egy közeli ismerőse megy férjhez, akkor akarva-akaratlanul többet tesz bele az esküvőjébe. Segít, ahol tud. Például a dekoráció elkészítésében vagy a menyecske ruha felsegítésében...
Móni a fodrászom. 4 éve ismerjük egymást. Ugyan nem úgy ismerkedtünk meg, hogy beültem hozzá egy hajvágásra (erre csak később kerítettünk sort), hanem egy kedves közös ismerősünknek köszönhető a megismerkedésünk. Amit sok kreatív (öröm) munka követett. Jó pár projektet csináltunk már együtt végig. Úgyhogy az évek alatt sok közös élményt és tapasztalatot gyűjtöttünk össze. Ennélfogva nem volt kérdés részemről, mikor Móni megkérdezte, hogy lennék-e a fotósuk a nagy napjukon. (Meg persze a vendégük is, de még ...

Tovább Szólj hozzá

esküvő lakodalom készülődés vőlegény június menyasszony Mosonmagyaróvár Tata esküvő2018 esküvőifotózás esküvőiftotós

2018. okt 30.

Enikő és Gábor

írta: szilvida
Enikő és Gábor

2018. június 23.

Ha az ember sokat jár esküvőkre, akkor egy idő után óhatatlanul tudja az események forgatókönyvét. Tudja, hogy mi miután következik, ha ismeri a vőfélyt/ceremóniamestert, akkor általában azt is hogy mit várhat attól az estétől. Ez egyrészről nagyon jó, mert munka szempontjából nagyon biztonságos és kiszámíható. Viszont, amikor valami új dolog történik az esküvőn, új szokásoknak, hagyományoknak lehetek szem- és fültanúja az mindig nagy érdeklődéssel tölt el. Enikő és Gábor esküvője tele volt ilyennel. Ugyanis a vőlegény Békés megyéből származik, sőt a vőfélyük is, így hozták onnan is az esküvői hagyományaikat, ötleteiket. 
Az ő esküvőjükön találkoztam például először a kalácstöréssel is és amit azóta ...

Tovább Szólj hozzá

esküvő vőlegény június menyasszony Mosonmagyaróvár esküvő2018 szilvida esküvőifotózás esküvőiftotós Halászi

2018. okt 22.

Martina és Bálint

írta: szilvida
Martina és Bálint

Úgy gondoltam, hogy megpróbálok minél teljes sorozatokat megmutatni az idei esküvőimből úgy, hogy a jegyesfotókkal is megtöltöm a posztokat. (Már ahol megelőzte persze a nagy napot ilyen fotózás.) Úgy gondolom így lesz igazán egész egy-egy szerelmes történet. 

Martina és Bálint szerelme számomra ilyen formán, egy szép májusi napon kezdődött: 

A történet pedig nem egész egy hónap múlva folytatódott: 

Köszönöm, hogy még mindig (vagy újra) olvastok! ♥

Tovább Szólj hozzá

esküvő lakodalom vőlegény június menyasszony Győr Mosonmagyaróvár esküvő2018 szilvida esküvőifotózás esküvőiftotós

2018. okt 16.

Orsi és Attila

írta: szilvida
Orsi és Attila

2018. május 19.

Hihetetlen milyen távolinak tűnik a május. Mikor elkezdődött az idei esküvő szezon, akkor alig láttam a végét, most pedig szinte alig emlékszem az elejére. Annyi minden történt egy nyár alatt, hogy sokkal többnek tűnik az eltelt idő, mint öt hónap... Viszont most, hogy végig néztem Orsi és Attila esküvőjének szinte összes képét, kicsit visszarepültem a nyár elejére. Lássátok és éljétek át egy picit Ti is a pár családiasan visszafogott esküvőjét! :) Beszéljenek helyettem a képek, mert azokból bizony akad bőven. Alig tudtam válogatni közülük, de azért csak-csak sikerült többszöri neki futásra. :) 

Köszönöm, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

esküvő szerelem lakodalom május vőlegény menyasszony Mosonmagyaróvár esküvő2018 nyár2018 esküvőifotózás esküvőiftotós

2018. júl 25.

"a legjobb a déli partban"

írta: szilvida
"a legjobb a déli partban"

A múlt héten nyaralni voltam a családommal. Öt napra ellátogattunk a Balatonhoz. Méghozzá a déli partra. Így együtt gyerekkorom óta nem jártunk ott. Külön nagy élmény volt, hogy ugyan mi már elég rendesen felnőttünk a nővéremmel, mégis egy kicsit gyerekkort idéző volt a nyaralás. Az apró, egyéves unokahúgom gondoskodott a nosztalgiáról.
Újra lehetett messzire sétálni a térdig érő langyos vízben, karúszós kisgyerekek között  tapicskolni az iszapos vízparton, na meg felfedezni a gyerek pancsolót.
A nosztalgikus hangulatot fokoztam, ugyanis filmet vettem, a régóta már csak a szoba polcon porosodó Kodak S100 EF gépünkbe. Hihetetlen micsoda kíváncsi várakozás van rajtam, hogy végre a kezemben tarthassam a papírképeket. Annyira ...

Tovább Szólj hozzá

természet nyaralás vakáció július családi nyaralás Balatonfenyves Fonyód szilvida Balataton

2018. már 09.

Líviám

írta: szilvida
Líviám

Sokadjára

Egy ideje tartozom ezzel a bejegyzéssel. Legalábbis magamnak mindenképpen. Lívi megérdemel egy külön bejegyzést. Az örök kedvenc modellem. Gyönyörű, mosolygós, jól áll neki a kamera, (szinte) mindenfelé fotózásban benne van és mivel a barátnőm, így nyilván jó fej is. ;) 
Ilyen egyszerű környezetben még nem hiszem, hogy fotóztam. Farmer - póló, szürke háttér. 

Mostanában egyre többször fotóztam kisgyereket és családokat is ilyen puritán egyszerűséggel. Korábban mindig azt gondoltam, hogy ez nem az én műfajom, de megtetszett. Nincs semmi kellék,sok-sok szín, ami esetleg elvonná a figyelmet. Itt csak az ember van, arc és mosoly. 
Nézzétek Lívinek is mennyi volt: 

Köszönöm, hogy még mindig (vagy ...

Tovább Szólj hozzá

modell kedvenc portré február Mosonmagyaróvár Lívia szilvida

2018. feb 16.

Hogy is zajlik?

írta: szilvida
Hogy is zajlik?

Minden, amit tudni érdemes a baba és gyermekfotózásról.

Sok szülő (vagy leendő szülő) kérdezi tőlem, hogy mikor érdemes a piciket fotózásra hozni. Azt gondoltam, hogy ebben a posztban ehhez adok egy kis útmutatást, sorra véve a fotózások ideális időpontját és mikéntjét is a saját tapasztalataim és szokásaim alapján.  

Az első fotózást a piciről még újszülött korában érdemes tervezni. Az első 15 nap a legideálisabb erre a fotózásra. (Ehhez tartom is magam, tehát újszülött fotózást valóban csak a pici kéthetes koráig vállalok!!) Ilyenkor még az újszülött kellően aluszékony a fotózáshoz. Ha jól időzítünk, akkor szinte semmit sem észlel belőle, nyugodtan lehet öltöztetni, bugyolálni, „gyűrni”. Az újszülött fotózás esetében azt szoktam tanácsolni a kismamának, ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jan 26.

Jól elkapott pillanat…

írta: szilvida
Jól elkapott pillanat…

Titkok a spontán fotókhoz

Jobb szeretem azokat a képeket egy-egy sorozatból, amikor csupán a „véletlen” műve az adott képkocka. Csak hagyom zajlani a cselekményt, hagyom kibontakozni az érzelmeket, nem szólok, csak ott vagyok a fényképezőgép mögött és kattintok.
A legtöbben, amikor eljönnek hozzám erre vágynak.


Volt már, hogy a stúdió ajtón belépve kijelentette az illető, hogy ő utál fotózkodni, ő nem szeretne művi, beállított képeket, neki csak is spontán képek kellenek.
De volt olyan is, hogy egy-egy sorozatom pár fotóját emlegették fel, hogy az, hogy tetszett nekik. Olyan igazi volt, pont az ilyen jól elkapott pillanatok miatt.

Azt gondolom, hogy a legtöbb ember jobban szereti a spontán, nem beállított, „művi” képeket. Én magam is. Viszont ...

Tovább Szólj hozzá

gyerekek vidámság esküvő fotózás mosolyok családi fotózás kisgyermek fotózás elkapott pillanatok szilvida fotózás a szabadban

2018. jan 17.

(Újra) Első bejegyzés

írta: szilvida
(Újra) Első bejegyzés

Avagy a 2017. év esküvői képekben

Az elmúlt egy évben jó pár alkalommal szerettem volna blogolni. Vagy mert volt egy olyan sorozat, ami mindenképpen kikívánkozott volna az oldalra, vagy mert volt egy jó történet a fejemben, vagy épp tapasztaltam valami olyat, amit úgy gondoltam, hogy tanulságos lehet megosztani Veletek… Csak aztán történt egyszer, hogy frissítve lett minden a gépemen és egy szempillantás alatt elszállt az addig, gép által megjegyezett összes belépő kód és/vagy jelszó. Így volt ez a bloggal is. Többször próbáltam belépni. Felidézve minden valaha volt email címet és jelszót, de semmi nem passzolt. Egészen mostanáig. Amikor is a napokban gondoltam, hogy akkor hát ha már a régi folytatása nem megy, indítok egy új blogot. Lesz, ami lesz. A régi fennmarad, ...

Tovább Szólj hozzá

válogatás esküvő nyár menyasszonyok Mosonmagyaróvár esküvő2017 vőlegények szilvida

2017. feb 22.

Esküvői hangulat

írta: szilvida
Esküvői hangulat

Avagy örömfotózás még tavaly szeptemberről

Őszi színek + késő nyári fények + csodaszép menyasszonyok (akarom mondani: jó páran már feleségek) + cuki kis modellek + sok közreműködés + kreatív napok + vidámság = ÖRÖMFOTÓZÁS 

modellek: Barbi, Györgyi, Szandra, Lívi, Maya, Orsi, Szabina, Emil, Kevin, Anna, Bogi 
smink: Farkasné Mervó Orsi  és Tóht-Rába Maya
haj: Dávid Móni
virág: Nagy Rózsa Virág
dekor: Ötlet Bazár
torta: Toncsi Cukrászműhelye
autó: Mosonmagyaróvári Veterán Jármű Egyesület 
meghívók: MóvárPrint

 

Tovább Szólj hozzá

esküvő hangulat szeptember menyasszonyok örömfotózás esküvő2016

süti beállítások módosítása